Valitse sivu

MAPA® – Haasteellisen käytöksen ennaltaehkäisy ja hallinta

14. – 15.12.2021 Raudaskylän Kristillisellä Opistolla

Koulutuksen sisältö

MAPA® on toimintamalli, joka antaa keinoja haasteellisen ja aggressiivisen käyttäytymisen hallintaan ja ennakointiin. Koulutuksen painopiste on vuorovaikutuksellisten, ennakoivien menetelmien käyttö aggressiivisen asiakkaan kohtaamisessa. Sinua ohjataan huomioimaan oman käytöksesi ja asenteidesi merkitys tilanteen hallinnassa. Keskeisessä roolissa on myös tilanteiden jälkipuinti.

Opit suojautumaan ja irtautumaan, kun ahdistunut tai aggressiivinen henkilö lyö tai tarttuu kiinni. Tarvitset fyysisen ohjaamisen ja rajoittamisen taitoja, jos asiakas on vaarassa vahingoittaa itseään tai muita. Perehdyt lähestymisen, myönteisen koskettamisen sekä fyysisen ohjauksen ja rajoittamisen taitoihin istuma-asennossa ja seisten.
Sinua ohjataan käyttämään aina vähiten rajoittavaa menetelmää ja toteuttamaan sitä lyhimmän mahdollisen ajan.

Koulutuksen perustana toimii MAPA® Osallistujan työkirja.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja opetusalalla työskenteleville.

Kouluttaja

Mikko Mehtälä, erityistason MAPA® -kouluttaja, psykiatrinen sairaanhoitaja.

Koulutuksen hinta

300 € / hlö (+alv 24% = 372 €) sisältäen opetuksen, MAPA® Osallistujan työkirjan sekä lounaan ja päiväkahvin koulutuspäivinä.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 1.12.2021 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta (tulossa).

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole ilmoittautumisajan päättyessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Erityistason MAPA® -kouluttaja Mikko Mehtälä, p. 044 7487 667, mikko.mehtala@rsp.fi
  • Koulutussuunnittelija Mika Pajala, p. 050 4691 891, mika.pajala@rko.fi

Tulossa:

Osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen

Tulevaisuuden työelämä on entistä pirstaleisempaa ja haasteet oman osaamisen suhteen kasvavat. Omaa osaamista on opittava tunnistamisen lisäksi sanoittamaan ja muokkaamaan erilaisiin työtehtäviin ja rooleihin läpi työuran. Koulutuspäivä auttaa osaamishaasteiden pilkkomisessa, voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä erilaisten persoonallisten oppimistyylien vahvistamisessa.

lue lisää

Realiteettiterapia

Realiteettiterapia tarjoaa käytännöllisen, helposti omaksuttuvan ohjaustyön mallinnuksen, joka sopii myös haastavien asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Koulutuspäivässä opit tunnistamaan motivaation taustalla olevia perustarpeita ja tukemaan asiakkaan pysyviin muutoksiin johtavia käyttäytymisen valintoja. Saat käyttöösi myös kaksi erilaista tapaa tunnistaa perustarpeita, mikä auttaa koulutuksen annin käyttöönotossa asiakastyössä ja omassa työssä laajemminkin.

lue lisää

Kognitiiviset menetelmät mielenterveys- ja päihdetyössä

Koulutuksesta saat yleistietoa psykoterapioista ja kognitiivisesta psykoterapiasta sekä kognitiivisen psykoterapian soveltamisesta päihdetyössä. Koulutuksessa tutustutaan mm. vääristyneisiin uskomuksiin ja vaihtoehtoisten näkökulmien löytämiseen niille, riippuvuuksia ylläpitäviin vihjeisiin, retkahdusten ehkäisyyn sekä jämäkkyyden kehittämiseen.

lue lisää