Raudaskylän lukio

Raudaskylän lukio on yksi Suomen viidestä kansanopistolukiosta. Kansanopistolukioissa opinnot suoritetaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti. Suoritettavana on vähintään 88 opintopistettä. Raudaskylän lukio tarjoaa henkilökohtaista tukea ja ohjausta, pienet opetusryhmät sekä laadukkaan opetuksen. Raudaskylän lukiossa voit suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen joustavasti eri ikävaiheissa ja elämäntilanteissa. Kansanopistolukion opiskelijoina on erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä, ja voit tulla meille juuri sellaisena kuin olet taustasta, kansallisuudesta ja elämänkatsomuksesta riippumatta. Hyväksymme jokaisen omana itsenään.

Olemme mukana kansainvälisissä projekteissa, mm. Erasmus-hankkeissa, joissa opiskelijat käyvät eri maissa koulutustapaamisissa. Yhteistyötä on tehty viime vuosina useiden eurooppalaisten koulujen kanssa.

Teemme yhteistyötä sekä ammattikorkeakoulun että yliopiston kanssa, ja voit myös suorittaa yliopistokursseja ohjatusti. Olemme entisestään lisänneet luonnontieteitä eli fysiikkaa, biologiaa ja kemiaa kurssivalikoimaamme niin teoria- kuin työkursseinakin.

Parhaat edut!

Voit suorittaa lukio-opinnot erittäin taloudellisesti. Kaikille opiskelijoille tarjotaan oppikirjat, asuntolapaikka ja lounas ilmaiseksi. Asuntolassa asuville kuuluu myös aamiainen ja päivällinen. Opiston keittiö valmistaa kehuttua ja monipuolista kotiruokaa, jolla jaksat opiskella! Lisäksi lukion oppivelvolliset saavat maksuttoman autokouluopetuksen sekä tietokoneen opiskelukäyttöön.

Opiskelija-asuntolat sijaitsevat idyllisessä maaseutuympäristössä opiston pihapiirissä. Voit asua yhdessä ystäviesi kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin. Asuntola myös mahdollistaa opiskelun yhdessä muiden kanssa. Opistolla on mukava vapaa-ajantila ja iltaisin järjestetään ohjattua toimintaa ja esimerkiksi liikuntasalivuoroja.

Pääsyvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaavat tiedot.

Kustannukset

Opiskelu Raudaskylän lukiossa on ilmaista. Tarjoamme opiskelijoillemme kaikki oppikirjat, tietokoneen, asuntolapaikan, kolme ateriaa päivässä sekä oppivelvollisille ilmaisen autokoulun B-ajokortin suorittamista varten.

Haku

Jatkuva haku. Toivomme, että elokuussa lukion aloittavat hakevat toukokuun loppuun mennessä. Täytä sähköinen hakulomake tästä!

Miksi Raudaskylän lukio – TOP 10

 1. Yksilöllistä ohjausta, pienet opetusryhmät
 2. Maksuton autokoulu oppivelvollisille
 3. Ilmainen asuntola + 3 ateriaa päivässä
 4. Oman keittiön tosi hyvä ruoka!
 5. Innostavat ja kivat opettajat
 6. Kansainvälisiä projekteja
 7. Lämmin ilmapiiri
 8. Uusia kavereita ympäri Suomen
 9. Laajempi valinnaisuus pakollisissa kursseissa
 10. Ilmaiset oppikirjat ja tietokone käyttöön

Lisätietoja:

Sari Ahola-Korpi
apulaisrehtori

 • P. 050 4400 048
 • sari.ahola-korpi@rko.fi

Esite:

Opinto-opas:

Raudaskylän lukio somessa