Omannäköisiä opintopolkuja – Opisto tänään

Raudaskylän Kristillinen Opisto seisoo mäellään juuret vahvasti maaperässä nenä keskelä uusia tuulia. Opintopolkuja nuorille ja aikuisille tarjoavat lukio, TUVA, Opistovuosi oppivelvollisille, Sosionomiväylä, aikuisten perusopetus ja aikuisten perusopetus maahanmuuttajille. Ammatillista koulutusta on tarjolla seurakunta- ja hautauspalvelualan, mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkintokoulutuksissa kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkintokoulutuksessa sekä monipuolisissa ammattitaitoa vahvistavissa lyhytkoulutuksissa.

Vahvana säikeenä toiminnassa ovat monet kehittämishankkeet, erityisesti vapaaehtoistyön, sosiaalisen osallisuuden ja kestävän kehityksen ja globaalikasvatuksen hankkeet.

Opiskelija- ja kurssiasuntolamme mahdollistavat hyvät puitteet opiskeluun läheltä ja kaukaa tuleville opiskelijoille. Kaiken kaikkiaan opisto pystyy tarjoamaan majoituksen noin 150 yöpyjälle. Keittiömme tarjoaa joustavasti ruokapalveluja arjesta juhliin.

Lukuvuoteen sijoittuvan koulutustarjonnan lisäksi Raudaskylä tunnetaan Soivasta Kesästään. Kansainväliset mestarikurssit, puhallin-, harmonikka- ja popmusiikkileirit kokoavat pieniä ja isoja harrastajia tiiviiseen yhteiseloon musiikin merkeissä. Myös kuorot harjoittelevat ahkerasti tiloissamme.

Raudaskylän Kristillinen Opisto sijaitsee Ylivieskan alueella, Nivalan ja Ylivieskan puolivälissä. Molempiin keskuksiin matkaa on noin 14 km.

Opiston toiminta alkoi syksyllä 1920. Raudaskylän Kristillisellä Opistolla on Kalajokilaakson kouluhistoriassa merkittävä rooli. Raudasmäelle perustettiin vuonna 1920 kansanopisto. Vuonna 1924 toimintansa aloitti Raudaskylän keskikoulu alueen ensimmäisenä ja muutama vuosi myöhemmin lukio sai toimilupansa.

Opiston historia vie herännäisyyteen – siitä sana ”kristillinen” opiston nimessä. Meille se tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että hyväksymme erilaisuuden ikään, ihonväriin tai elämänkatsomukseen katsomatta.

Opistossa opiskelee lukuvuoden aikana yhteensä noin 350-400 vuosiopiskelijaa. Raudaskylän Kristillinen Opisto työllistää lähemmäs 50 työntekijää.

Raudaskylän Kristillinen Opisto somessa