Valitse sivu

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten
kohtaaminen nuorten kanssa (1op)

7. – 8.9.2022

Koulutuksen sisältö

Lapset ja nuoret ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Miten käsitellä nuorten kanssa ilmastonmuutosta ja luoda toivoa tulevaisuuteen? Saat konkreettisia välineitä vaikuttaa ympäristömuutoksiin nuorten kanssa rippikoulussa, isos- ja nuorten toiminnassa.

Koulutuksessa perehdytään tulevaisuuden ympäristöhaasteisiin ja ilmastokasvatuksen periaatteisiin toivon rakentamisen näkökulmasta. Toivo saa ihmisen liikkeelle ja siksi se on tärkeää myös ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Koulutuksessa ympäristömuutoksia lähestytään mielen reaktioiden, yhteisöllisyyden, toiminnan ja vaikuttamisen sekä seurakunnan olemuksen näkökulmasta. Koulutuksessa otetaan haltuun erilaisia toimintamalleja kohdata nuorten reaktiot ja opitaan vahvistamaan nuorten omistajuutta tulevaisuuden muutoksentekijöinä.

Koulutukseen liittyy kaksi kontaktipäivää ja orientoiva tehtävä.

Osaamistavoitteet:

Osallistuja

  • tunnistaa ihmisen aiheuttamien ympäristömuutosten vaikutukset ihmisten elämään ja erityisesti nuoriin.
  • osaa käyttää monipuolisia työvälineitä ja toimintamalleja, jotka vahvistavat nuorten toivoa tulevaisuuteen

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille ympäristökasvatuksen ja ilmasto-oikeudenmukaisuuden kehittämisestä kiinnostuneille. Keskeisiä kohderyhmiä ovat mm. nuorisotyönohjaajat, papit ja kasvatusalan työntekijät.

Kouluttaja

TT, kouluttaja Suvielise Nurmi, Lasten ja nuorten keskus ry sekä dosentti, kirjailija Panu Pihkala. Mukana myös nuoren ympäristöaktiivin näkökulma.

Koulutuksen hinta

260 € / hlö. Hinta sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit.

  • Kahden koulutuspäivän ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23 € / hlö
  • Täysihoito 2hh 75 € / hlö tai 1hh 105 € / hlö.
  • Lisäyö 37 € / hlö / 2hh tai 64 € / hlö / 1hh, sisältäen aamupalan.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 6.8.2022 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Koulutuspalvelu- ja viestintäpäällikkö Kristiina Parkkila; p. 050 3420 139, kristiina.parkkila@rko.fi

Tulossa:

Osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen

Tulevaisuuden työelämä on entistä pirstaleisempaa ja haasteet oman osaamisen suhteen kasvavat. Omaa osaamista on opittava tunnistamisen lisäksi sanoittamaan ja muokkaamaan erilaisiin työtehtäviin ja rooleihin läpi työuran. Koulutuspäivä auttaa osaamishaasteiden pilkkomisessa, voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamisessa sekä erilaisten persoonallisten oppimistyylien vahvistamisessa.

lue lisää

Realiteettiterapia

Realiteettiterapia tarjoaa käytännöllisen, helposti omaksuttuvan ohjaustyön mallinnuksen, joka sopii myös haastavien asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Koulutuspäivässä opit tunnistamaan motivaation taustalla olevia perustarpeita ja tukemaan asiakkaan pysyviin muutoksiin johtavia käyttäytymisen valintoja. Saat käyttöösi myös kaksi erilaista tapaa tunnistaa perustarpeita, mikä auttaa koulutuksen annin käyttöönotossa asiakastyössä ja omassa työssä laajemminkin.

lue lisää

Kognitiiviset menetelmät mielenterveys- ja päihdetyössä

Koulutuksesta saat yleistietoa psykoterapioista ja kognitiivisesta psykoterapiasta sekä kognitiivisen psykoterapian soveltamisesta päihdetyössä. Koulutuksessa tutustutaan mm. vääristyneisiin uskomuksiin ja vaihtoehtoisten näkökulmien löytämiseen niille, riippuvuuksia ylläpitäviin vihjeisiin, retkahdusten ehkäisyyn sekä jämäkkyyden kehittämiseen.

lue lisää