Valitse sivu

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

10. – 11.8.2021

Koulutuksen sisältö

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mitä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Koulutuksessa perehdytään tulevaisuuden ympäristöhaasteisiin ja ilmastokasvatuksen pariaatteisiin toivon rakentamisen näkökulmasta. Ympäristömuutoksia lähestytään mielen reaktioiden, yhteisöllisyyden toiminnan ja vaikuttamisen sekä seurakunnan olemuksen näkökulmasta.

Koulutuksessa tutustutaan myös muutamiin seurakuntien ympäristökasvatuksen malleihin, kuten vihreät riparit -toimintamalliin. Ennakkotehtävänä osallistuja kartoittaa oman seurakuntansa toimintaa ja ulos välittyvää viestiä ympäristön tilasta ja omasta tulevaisuudestaan huolestuneen nuoren näkökulmasta.

Koulutuksen aikana arvioiaan toiminnan muutostarpeita ja rakennetaan jotakin sellaista uutta, joka vahvistaa seurakunnan uskottavuutta nuorten tulevaisuustoivon tukijana.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille ympäristökasvatuksen ja ilmasto-oikeudenmukaisuuden kehittämisestä kiinnostuneille. Kohderyhmää ovat mm. nuorisotyönohjaajat, papit, opiskelijat ja uudet työntekijät.

Kouluttaja

TM, kouluttaja Suvielise Nurmi, Nuori kirkko ry. Mukana myös vieraileva luennoitsija psykologian alalta.

Koulutuksen hinta

240 € / hlö. Hinta sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit.

Kahden koulutuspäivän ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23€/hlö tai täysihoito 2hh 75 €/ hlö tai 1hh 105€ /hlö.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 13.7.2021 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole 13.07.2021 mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Koulutussuunnittelija Päivi Kääntä-Piispanen, paivi.kaanta-piispanen@rko.fi, p. 044 7427 622.

Tulossa:

Sirkuskurssi 8–10-vuotiaille

Tutustu hauskalla tavalla sirkustaitojen perusteisiin Raudaskylän Kristillisellä Opistolla, Ylivieskassa! Pääset kokeilemaan tasapainopalloa, yksipyöräistä, rolabolaa eli tasapainolautaa, jongleerausta eri välineillä, diabolon käsittelyä ja erilaisia pyöriteltäviä nauhoja ja vanteita. Lisäksi teemme hassunhauskoja pellehahmoja.

lue lisää

Sirkuskurssi 5–7-vuotiaille

Tutustu hauskalla tavalla sirkustaitojen perusteisiin Raudaskylän Kristillisellä Opistolla, Ylivieskassa! Pääset kokeilemaan tasapainopalloa, yksipyöräistä, rolabolaa eli tasapainolautaa, jongleerausta eri välineillä, diabolon käsittelyä ja erilaisia pyöriteltäviä nauhoja ja vanteita. Lisäksi teemme hassunhauskoja pellehahmoja.

lue lisää

Luontokuvista tarinaksi

Kurssin aikana kuvataan kesäisissä Raudaskylän maisemissa Paavo Hamusen ohjauksessa eri aihealueita luovan luontokuvauksen hengessä sekä opetellaan kuvaesityksen ja kuvallisen tarinan tekemistä.

lue lisää

GAS-menetelmäkoulutus verkossa

GAS-menetelmäkoulutus toteutetaan Kelan koulutussuunnitelman mukaisesti ja siinä käydään läpi GAS-menetelmän perusteita, motivaation merkitystä tavoitteellisessa kuntoutuksessa, tavoitteen laatimisen prosessia sekä moniammatillisen työskentelyn ja haastattelumenetelmien perusteita.

lue lisää

Discord tehokäyttöön -verkkokoulutus

Koulutuksessa tutustutaan ja opetellaan käyttämään Discord-sovellusta. Lisäksi koulutuksessa saa käytännön vinkkejä, miten Discordia voi hyödyntää nuoriso- ja/tai opetustyössä nuoria osallistavilla ja aktivoivilla tavoilla.

lue lisää