- Raudaskylän Kristillinen Opisto

Kamera kuvaajan siveltimenä 5.-9.8.2019

Luovan ja perinteisen luontokuvauksen
polkuja ja harjoituksia

Kurssilla opetetaan perinteistä ja luovaa luontokuvausta. Opetus sisältää monipuolisesti teoriaa ja käytännön harjoittelua maastossa, kuvauksellisissa aamu- ja iltavaloissa. Kurssin aikana opettelemme kuvausta laajemmista maisemista pienimpien kohteiden lähikuvaukseen. Kuvauskalustoksi käy kaikki kännykästä järkkäreihin. Opetus soveltuu kaikille aloittelijasta kokeneempaan kuvaajaan. Kouluttajana toimii ammattiluontokuvaaja Paavo Hamunen.
Kurssin sisältö ja tavoitteet

”Kamera kuvaajan siveltimenä”-kurssi soveltuu jo perusasiat hallitseville, mutta myös aloitteleville luontokuvaajille, joita kiinnostaa syventyä luovan ja perinteisen luontokuvauksen rajattomiin mahdollisuuksiin. Kurssilaiset johdatellaan kuvaustyöskentelyyn luentojen, käytännön harjoittelun ja henkilökohtaisen ohjauksen avulla.


Todellisuus on kuvaajan silmissä, ei kohteessa. Kun rohkeasti päästää mielikuvituksen valloilleen, on ottanut ensimmäisen askeleen kohti omaa ainutlaatuista ja luovaa näkemystä. Luova luontovalokuvaus on yksilön taidetta, oma näkemyksemme luonnon täydellisistä ilmenemismuodoista. Luovan luontovalokuvauksen kautta voi löytää täysin omanlaisen värimaailman, hahmottaa muotoja haluamallaan tavalla ja luoda yllättäviä sommitelmia luonnonkauneudesta.


Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta ja kurinalainen harjoittelu mahdollistaa omien visioiden tuomisen näkyviksi digitiedostoiksi samalla tavalla kuin maalauskankaallekin. Luova kuvaaja katsoo luontoa aina myös visuaalisina elementteinä sen lisäksi, että hän näkee ne äärimmäisen upeina kasveina, maisemina tai eläiminä. Kukat, heinät, puut, jäkälät, hyönteiset ja vaikka joutsenet koostuvat taiteen näkökulmasta pohjimmiltaan väreistä, muodoista ja abstraktioista.


Kurssin aikana kuvaajia ohjataan löytämään oman luovan polkunsa, joka johtaa juuri tähän tärkeimpään eli henkilökohtaisen ainutlaatuisen kuvaustyylin löytämiseen. Siinä luovuutta vapauttavilla ja palauttavilla harjoituksilla on tärkeä rooli. Kaikki on luovassa luontokuvauksessa mahdollista ja sallittua. Jos kuvaaja saa itse iloa kuvistaan ja on niihin ihastuneen tyytyväinen, on päämäärä saavutettu.


Kurssin aikana tulevat tutuksi luontokuvauksen nykytekniikat kuten suotimet, HDR, panoraamakuvaus ja time lapse -tekniikka. Hyödynnämme luontokuvauksessa myös kurssilaisten oman kameran ominaisuuksia kuten monivalotusta. Myös kameran hallittu liikuttelu (ICM) tarjoaa mahdollisuuden luoda jotakin todella erilaista ja virkistää omaa näkökulmaa valokuvaukseen. Kaikilla näillä tekniikoilla voit luoda kuviisi pastellimaisuutta, abstrakteja muotoja tai kohteen ääriviivojen sumentumista. Nämä asiat teet kamerallasi kuvatessasi, etkä tietokoneen kuvankäsittelyllä.


Kouluttaja

Paavo Hamunen on Savosta kotoisin oleva valokuvaaja, jonka työalue keskittyy Nuuksiosta Kuusamoon ja Vienan Karjalaan. Erityisesti sydäntä ja kameran linssiä lähellä ovat Paanajärven erämaat Venäjän puolella. Paavo ammentaa luonnon kiehtovasta kiertokulusta, muodoista ja abstraktioista loputtomasti aiheita ja elementtejä työhönsä. Kasvimaailman yksityiskohdat, monimuotoiset metsät, lintu- ja maisemakuvaus myös videon ja äänimaailman kautta ovat esimerkkejä Paavon ammatillisista vahvuuksista.


Lisätietoja kouluttajasta

 

Ilmoittautuminen

Nettihakulinkin kautta tältä sivulta 12.7.2019 mennessä. Koulutukseen mahtuu mukaan max. 15 henkilöä. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse kurssikirje noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.


Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Hinta

Kurssiopetuksen hinta on 250 €.


Opistolla on myös mahdollisuus majoitukseen ja täysihoitoon. Lisätietoja: info@rko.fi, puh. 08 4276 200.


Tiedustelut

Koulutussuunnittelija Mika Pajala, mika.pajala@rko.fi tai p. 050 4691 891