Lapset puheeksi -koulutus 17.1.-14.2.2020 - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Lapset puheeksi -keskustelu ja -neuvonpito -koulutus (18 h)

( = LpNp-koulutus), yhteensä kolme (3) koulutuspäivää:

  • 17.1.2020
  • 7.2.2020
  • 28.2.2020

Lapset puheeksi -menetelmä


Lapset puheeksi -menetelmä on lapsen kehityksen tukemiseen kehitetty työmenetelmä, joka perustuu tietoon lasta suojaavista tekijöistä ja pärjäävyydestä.

Lapset puheeksi -keskustelu on kehitetty vahvistamaan vanhemmuutta, lapsen ja vanhemman myönteistä suhdetta sekä lapsen turvallista ja sujuvaa arkea kotona, päiväkodissa, koulussa ja vapaa-aikana. Lp-keskustelu on matalan kynnyksen menetelmä lapsen eri kasvuympäristöjen, sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijän ja vanhemman/vanhempien välillä. Lapset puheeksi -keskustelu käydään yleensä 1-2 tapaamisen puitteissa ja se päättyy toimintasuunnitelman tekoon, missä kaikki osapuolet sitoutuvat pieniin arjen tekoihin lapsen suotuisan kehityksen tukemiseksi.

Jos arkeen tarvitaan lisävoimavaroja, voi työskentely jatkua Lapset puheeksi -neuvonpidolla. Kyseessä on lokikirjaan pohjautuva strukturoitu, näyttöön perustuva työmenetelmä.

Lapset puheeksi -työtä tehdään monenlaisissa lasten ja perheiden palveluissa: varhaiskasvatuksessa, koulussa, lasten-, nuorten ja aikuisten sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa.

Kohderyhmä


Tarjoamamme 18 tunnin koulutus on ensisijaisesti suunnattu lasten ja perheiden palveluissa toimiville (sosiaali - ja terveyspalvelut, oppilashuoltohenkilöstö).

Koulutuksen tavoite

Koulutuspäivien aikana osallistuja saa valmiudet toteuttaa itsenäisesti Lapset puheeksi -keskustelua ja -neuvonpitoa.

Kouluttaja


Lehtori, LP-kouluttaja Helena Kujala.

Koulutuksen hinta:

 
230 €. Hinta sisältää koulutuksen (3 päivää) ja koulutusmateriaalit. Ruokailut erikseen.
 

Ilmoittautuminen:


Sitovat ilmoittautumiset 31.12.2019 mennessä nettihaku-linkin kautta.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.
 

Lisätiedot:


Koulutussuunnittelija Mika Pajala, p. 050 4691 891, mika.pajala@rko.fi