Suomalainen eroseminaari® – Matka itseesi

Tulossa vuonna 2022!

HUOM! KOULUTUS SIIRTYY VUOTEEN 2022, TARKEMMAT PÄIVÄMÄÄRÄT TULOSSA.

Parisuhteen päättyminen on elämämme kovimpia kokemuksia. Suomalainen eroseminaari® tarjoaa mahdollisuuden käsitellä eroon liittyviä tunteita muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Se on oppimisprosessi, jossa osallistuja saa tiedon lisäksi syvällisiä, omaa kasvua tukevia kokemuksia.

Suomalainen eroseminaari® on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä – matka itseen ja omiin ajatuksiin, tunteisiin ja mahdollisuuksiin. Ryhmässä on mahdollista tarkastella päättynyttä suhdetta turvallisesti ammattilaisen ohjauksessa. Olipa erostasi sitten aikaa muutama kuukausi tai jo vuosia, eroryhmä voi antaa sinulle arvokasta tietoa itsestäsi. Saat avuksesi ryhmän ohjaajan sekä vertaisryhmän korvaamattoman tuen. Ryhmän, jonka jäsenet ovat myös erotilanteessa, jokainen omassa vaiheessaan.

Eroseminaarin laajuus on 33 h ja se koostuu 11 tapaamiskerrasta. Kaksi ensimmäistä kertaa ovat peräkkäisinä päivinä, perjantaina ja lauantaina 1.–2.10.2021. Sen jälkeen ryhmä kokoontuu tiistai-iltaisin klo 17.30 – 20.30.

Niin ryhmän vetäjää kuin osanottajiakin sitoo vaitiolovelvollisuus. Vaitiolovelvollisuus koskee niin muiden ryhmäläisten henkilöllisyyttä kuin heidän jakamiaan asioita. Osanottajat allekirjoittavat ryhmän aloittaessa kirjallisen sopimuksen yhteisistä pelisäännöistä.

Tapaamiset ja aiheet:

 1. Ero oppimisprosessina – 1.10.2021
 2. Eroon vievä tie. Miksi erosimme? – 2.10.
 3. Pettymys, suuttumus ja viha, sekä sen purkaminen – 5.10.
 4. Ero ja surun tie – 12.10.
 5. Sinä olet tärkeä ja ainutlaatuinen – 19.10.
 6. Sinun kasvutarinasi – 2.11.
 7. Avoimuus ja sen puute, uskottomuus – 9.11.
 8. Yksinäisyys, uudet parisuhteet, uusperhe – 16.11.
 9. Rakkaus – minun tapani rakastaa – 23.11.
 10. Seksuaalisuus ja seksi eron jälkeen – 30.11.
 11. Lapsen tai lapsettomuuden näkökulma erossa – 7.12.

HUOM! Seminaariin ei voi osallistua, jos on poissa toisesta tai kuudennesta tapaamiskerrasta.

Vertaisryhmän ohjaaja

Jaana Mäntylä, Janaranda. Lisätietoa yrityksestä ja kouluttajasta: www.janaranda.fi

Hinta

450 €. Hintaan sisältyy iltatapaamisissa kahvi ja pientä purtavaa.

Kirjana käytämme Marianne Stolbown Erosta eteenpäin -kirjaa tai halutessasi myös Bruce Fisherin kirjaa Jälleenrakennus – kun suhteesi päättyy. Kirja pitää hankkia itse

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 17.09.2021 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole 17.09.2021 mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

Tulossa

Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Koulutuksessa pohditaan, miten tunteet vaikuttavat lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tutkitaan yhdessä myös sitä, miten tunteet vaikuttavat kasvatusalan ammattilaisena omaan käyttäytymiseen ja toimintamahdollisuuksiin.

lue lisää

Dialogia ja verkostotyö mielenterveys- ja päihdetyössä

Dialogisissa ja systeemisissä perheterapeuttisissa lähestymistavoissa pyrkimyksenä on hahmottaa mielenterveyden ongelmien suhteellisuus ja kytkeytyminen sekä ihmissuhteisiin että yhteisöllisiin olosuhteisiin. Koulutuksessa tullaan tutustumaan tarkemmin tällaisten hoitokäytäntöjen teoreettisiin taustaoletuksiin ja siihen, miten nämä rinnastuvat muunlaisiin lähestymistapoihin.

lue lisää