Someviestinnän ABC -koulutussarja

Someviestinnän perusteet (n. 4 h) ja Instagram ja Canva -haltuun (n. 6 h)

1. – 2.9.2021 klo 9–14

Someviestinnän perusteet (4 h):

Facebook, Instagram, Twitter ja monet muut somepalvelut ovat tulleet osaksi niin vapaa-aikaa kuin myös monen työpaikan arkea. Entistä useamman työnkuvaan kuuluu myös someviestintää, ja sen kanssa painiessa voi herätä monia kysymyksiä: mitä somekanavia pitkin tavoitan haluamani kohderyhmät? Millaiset sisällöt ja sisältömuodot kiinnostavat? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon someviestinnässä?

Koulutuksessa käydään läpi sosiaalisen median perusteita, erilaisia somekanavia ja niissä tehtävää viestintää sekä sisältömuotojen monimuotoisuutta. Koulutuksesta saa käytännönläheisiä vinkkejä vapaaehtoistoiminnan, järjestön ja/tai yhdistyksen, seurakunnan, nuorisotyön tai muun toimijan someviestintään. Tutustumme koulutuksessa Facebook Creator Studio –nimiseen työkaluun, jolla voi julkaista ja ajastaa postauksia Facebook-sivulle.

Koulutus on suunnattu erityisesti niille, jotka kaipaavat tietoa aiheesta, haluavat saada ideoita ja vinkkejä omaan työhönsä liittyvään someviestintään sekä niille, jotka kokevat tarvetta kehittää omia digi- ja viestintätaitojaan. Osallistujilla olisi hyvä olla jo entuudestaan olemassa ainakin Facebook-tili.

Instagram ja Canva haltuun! (6 h):

Instagram on ilmainen sosiaalisen median palvelu, joka on erikoistunut kuvien ja lyhyiden videoiden jakamiseen. Instagramissa voi tehdä myös live-lähetyksiä sekä jakaa 24 tunnin sisällä katoavia videokatkelmia, joihin voi lisätä esimerkiksi tekstiä, tunnisteita ja koristeita. Palvelua käytetään yleensä kännykkään ladattavan sovelluksen kautta.

Canva on pääosin ilmainen digitaalinen työkalu, jolla voi tehdä erilaisia visuaalisia tuotteita – esimerkiksi mainoksia, esitteitä, Powerpoint-esityksiä, kortteja sekä somejakoon soveltuvia kuvia. Canvaa voi käyttää sekä selaimella että myös mobiililaitteeseen (kännykkä, tablet) ladattavalla sovelluksella.

Koulutuksessa käydään läpi Instagramin ja Canvan perusteita. Aikaisempaa tietoa ja osaamista kyseisistä palveluista ei tarvitse olla – avoimella mielellä ja oppimisen innolla pääsee pitkälle. Koulutuksen aikana tutustutaan Instagramiin ja Canvaan, niiden peruskäyttöön sekä niiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Canvalla opetellaan tekemään erilaisia tuotoksia. Koulutuksen aikana saa tietoja ja vinkkejä, joilla saa näistä sovelluksista enemmän irti. Kouluttaja jakaa sekä visuaalisuuteen että myös sisältöön liittyviä tärppejä mainosten, somepostausten ja muiden tuotosten tekoon Canvalla.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille, joita kiinnostaa opetella Instagramin ja Canvan käyttöä ja/tai jotka haluavat saada käytännön vinkkejä, joilla saa näistä palveluista enemmän irti. Koulutus soveltuu niille, joiden digitaidot ovat vähintään perustasolla. Ota koulutukseen mukaan oma kannettava tietokone (tai tablet). Osallistujilla tulee olla joko Gmail- tai jokin muu sähköposti Canva-tilin luomiseksi. Canva- ja Instagram -tunnukset on suositeltava luoda ennen koulutusta, mutta ne voi halutessaan luoda myös koulutuksessa paikan päällä.

Nuorisotyöntekijät, lasten ja nuorten parissa työskentelevät, seurakunnan työntekijät (joilla kuuluu viestintä tavalla tai toisella työtehtäviin), järjestöjen ja yhdistysten työntekijät ja vapaaehtoistoimijat jne.

Kouluttaja

Yhteisöpedagogi (AMK) Minna Koirikivi.

Koulutuksen hinta

190 € / hlö. Hinta sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit.

Kahden koulutuspäivän ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23 € /hlö tai täysihoito 2hh 75 € /hlö tai 1hh 105 € /hlö.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 6.8.2021 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole 6.8.2021 mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Koulutuksen perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Kouluttaja Minna Koirikivi, info@minnakoirikivi.com
  • Koulutussuunnittelija Mika Pajala, mika.pajala@rko.fi, 050 4691 891

Tulossa

Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Koulutuksessa pohditaan, miten tunteet vaikuttavat lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tutkitaan yhdessä myös sitä, miten tunteet vaikuttavat kasvatusalan ammattilaisena omaan käyttäytymiseen ja toimintamahdollisuuksiin.

lue lisää

Dialogia ja verkostotyö mielenterveys- ja päihdetyössä

Dialogisissa ja systeemisissä perheterapeuttisissa lähestymistavoissa pyrkimyksenä on hahmottaa mielenterveyden ongelmien suhteellisuus ja kytkeytyminen sekä ihmissuhteisiin että yhteisöllisiin olosuhteisiin. Koulutuksessa tullaan tutustumaan tarkemmin tällaisten hoitokäytäntöjen teoreettisiin taustaoletuksiin ja siihen, miten nämä rinnastuvat muunlaisiin lähestymistapoihin.

lue lisää