Miten kohdata sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus asiakastyössä

Raudaskylän opistolla 25.–26.1.2023 klo 9 – 13.30

Kohtaatko työssäsi asiakkaita, jotka kokevat olevansa jotakin muuta sukupuolta kuin mies tai nainen? Entä esimerkiksi pareja, jotka ovat samaa sukupuolta keskenään? Oletko miettinyt, kuinka hoitaa nämä kohtaamiset mahdollisimman sensitiivisesti ja vähemmistöstressiä lisäämättä? Tule oppimaan uutta!

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aiheena ovat seksuaali-identiteetti sekä erityisesti sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus. Koulutus tarjoaa kattavan käsitteellisen ja tietopohjaisen paketin sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta sekä moninaisuuden sensitiivisestä kohtaamisesta asiakastyössä. Koulutuksen aikana opiskellaan ajantasaisia käsitteitä, saadaan tietoa sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen näyttäytymisestä yhteiskunnassa sekä pureudutaan henkilökohtaisiin ja yhteiskunnallisiin arvoihin ja asenteisiin.
Koulutus on keskusteleva ja sen avulla osallistujat saavat myös käytännönläheisiä työkaluja asiakaskohtaamisiin.

Koulutuksen sisältöä ja näkökulmia taustoittavat kansainväliset (WAS, IPFF ja WHO) seksuaali- ja lisääntymisoikeudet.

Kohderyhmä

Työllisyystoimijoille sekä sosiaali- ja terveysalalla erityisesti nuorten aikuisten / aikuisten kanssa asiakastyötä tekevät ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Kouluttaja

KM, seksuaalikasvattaja Tanja Aakko / Kasvokkain

Koulutuksen hinta

200€, sisältää opetuksen
Opistolla on mahdollisuus ruokailuun.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 11.1.2023 mennessä ilmoittautumislinkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia (8 henkilöä) on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole ilmoittautumisajan päättyessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

Koulutussuunnittelija Sami Vuolteenaho p. 044 7427 620, sami.vuolteenaho@rko.fi
kouluttaja Tanja Aakko p. 040 7433 712, tanja.aakko@gmail.com

Tulossa

Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Koulutuksessa pohditaan, miten tunteet vaikuttavat lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tutkitaan yhdessä myös sitä, miten tunteet vaikuttavat kasvatusalan ammattilaisena omaan käyttäytymiseen ja toimintamahdollisuuksiin.

lue lisää

Dialogia ja verkostotyö mielenterveys- ja päihdetyössä

Dialogisissa ja systeemisissä perheterapeuttisissa lähestymistavoissa pyrkimyksenä on hahmottaa mielenterveyden ongelmien suhteellisuus ja kytkeytyminen sekä ihmissuhteisiin että yhteisöllisiin olosuhteisiin. Koulutuksessa tullaan tutustumaan tarkemmin tällaisten hoitokäytäntöjen teoreettisiin taustaoletuksiin ja siihen, miten nämä rinnastuvat muunlaisiin lähestymistapoihin.

lue lisää