Realiteettiterapia

17.3.2022 klo 9–16

KOULUTUS TOTEUTUU  – VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUA MUKAAN!

Koulutuksen sisältö

Realiteettiterapia tarjoaa käytännöllisen, helposti omaksuttuvan ohjaustyön mallinnuksen, joka sopii myös haastavien asiakkaiden kanssa työskentelyyn. Menetelmä perustuu amerikkalaisen psykiatri William Glasserin kehittämään Valinnan teoriaan, jota Euroopassa edelleen kehitti psykologi Leon Lojk.

Ohjaus realiteettiterapiassa sisältää ammattilaisen ja asiakkaan itsearvioinnin lisäksi muutamia keskeisiä tekijöitä, jotka voidaan yhdistää ja kuvata ohjauksen kehänä. Koulutuspäivässä opit tunnistamaan motivaation taustalla olevia perustarpeita ja tukemaan asiakkaan pysyviin muutoksiin johtavia käyttäytymisen valintoja. Saat käyttöösi myös kaksi erilaista tapaa tunnistaa perustarpeita, mikä auttaa koulutuksen annin käyttöönotossa asiakastyössä ja omassa työssä laajemminkin.

Koulutuksen kohderyhmä

Kuntoutusohjaajat, ohjaajat, erityisohjaajat, perhetyöntekijät, sosiaaliohjaajat, nuoriso-ohjaajat.

Kouluttajat

Heidi Härkönen – johdon työnohjaaja, coach ja kouluttaja sekä Jari Härkönen – kognitiivis-analyyttinen psykoterapeutti.

Koulutuksen hinta

165 € sisältäen opetuksen ja materiaalit. Ruokailut erikseen,

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 4.3.2022 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Koulutussuunnittelija Mika Pajala, mika.pajala@rko.fi tai p. 050 4691 891

Tulossa

Tunnetaitojen ohjaaminen kasvatustyössä

Koulutuksessa pohditaan, miten tunteet vaikuttavat lapsen tai nuoren käyttäytymiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja tutkitaan yhdessä myös sitä, miten tunteet vaikuttavat kasvatusalan ammattilaisena omaan käyttäytymiseen ja toimintamahdollisuuksiin.

lue lisää

Dialogia ja verkostotyö mielenterveys- ja päihdetyössä

Dialogisissa ja systeemisissä perheterapeuttisissa lähestymistavoissa pyrkimyksenä on hahmottaa mielenterveyden ongelmien suhteellisuus ja kytkeytyminen sekä ihmissuhteisiin että yhteisöllisiin olosuhteisiin. Koulutuksessa tullaan tutustumaan tarkemmin tällaisten hoitokäytäntöjen teoreettisiin taustaoletuksiin ja siihen, miten nämä rinnastuvat muunlaisiin lähestymistapoihin.

lue lisää