- Raudaskylän Kristillinen Opisto
Pirkko Simojoki opettaa alttoviulunsoittoa ja pedagogiikkaa Sbelius-Akatemiassa sekä alttoviulunsoittoa Espoon ja Porvoonseudun musiikkiopistoisssa. Hän pitää säännöllisesti mestarikursseja ja opettajien jatkokoulutuskursseja Suomessa ja ulkomailla.


Vuodesta 2001 vuoteen 2014 Simojoki opetti Itä-Helsingin musiikkiopistossa, ja toimi opiston apulairehtorina vuosina 2008-2012.


Hän on johtanut ja kouluttanut lukuisia lapsi-ja nuoriso-orkestereita Itä-Helsingin, Espoon ja Porvoonseudun musiikkiopistoissa. Orkesterin johtamista hän on opiskellut Jorma Panulan johdolla.


Vuodesta 1993 vuoteen 2002 Simojoki soitti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ensin tuttisoittajana ja sitten varaäänenjohtajana.


Hän aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Géza Szilvayn johdolla, ja vaihtoi alttoviuluun 14-vuotiaana. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja Tel Avivin Rubin-Akatemiassa, pitkäaikaisimpina ja tärkeimpinä opettajinaan Matti Hirvikangas ja Yuri Gandelsman.


Simojoki on kehittänyt Colourstrings-metodia alttoviululle. Kirjasarjasta Viola ABC on julkaistu kolme ensimmäistä osaa.