- Raudaskylän Kristillinen Opisto
Matti Rantanen

Matti Rantasen ensikonsertti oli Jyväskylän kesässä 1971. Rantanen nimitettiin Sibelius-Akatemian vastaperustetun harmonikkaluokan johtajaksi 1977 ja lehtorin virkaan 1983. Hän on toiminut vierailevana professorina muun muassa Trossingin Musiikkiakatemiassa Saksassa, Tanskan kuninkaallisessa musiikkikonservatoriossa ja Lontoon Royal Academy of Musicissa.
Rantanen on kansainvälisesti tunnettu ja haluttu instrumenttinsa mestarikurssien pitäjä ja harmonikkamusiikin luennoitsija, konsertoiva solisti ja kamarimuusikko.
 
 
Hän on toiminut lukuisissa solistitehtävissä muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa, Avanti!:ssa sekä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa, kapellimestareina muun muassa Esa-Pekka Salonen, Jorma Panula ja Atso Almila. Rantanen on tehnyt yhteistyötä noin 30 suomalaisen säveltäjän (mm. Einojuhani Rautavaara, Aulis Sallinen, Magnus Lindberg, Matti Murto, Jukka Tiensuu, Harri Wessman) kanssa ja kantaesittänyt noin 70 suomalaista teosta, sisältäen sooloteoksia, kamarimusiikkia ja konserttoja.
 
 
Luottamustehtävistä voidaan mainita muun muassa Harmonikansoiton Opettajat Ry:n puheenjohtajuus 1975–1982.
 
 
Rantasen ensilevy julkaistiin 1980 ja se sisälsi mm. Bachin, Tiensuun ja Vladislav Zolotarjovin musiikkia. Kamarimusiikkilevy, joka sisältää muun muassa Erkki Jokisen, Heikki Valpolan, Tiensuun ja Harri Wessmanin musiikkia ilmestyi 1985. Vuonna 1987 häneltä ilmestyi soololevy Lasse Pihlajamaan musiikkia ja vuonna 1990 tupla-CD kamarimusiikkia useilta suomalaisilta nykysäveltäjiltä.