Valitse sivu

Discord tehokäyttöön -verkkokoulutus

27. – 28.4.2021 klo 12–16

Koulutuksen sisältö

Discord on peliyhteisöissä ja digitaalisessa nuorisotyössä yleisesti käytetty monikanavainen viestintätyökalu. Se soveltuu erityisen hyvin osallistavaan toimintaan, jonka kohderyhmä koostuu nuorista ja nuorista aikuisista. Discord-viestinnässä on mahdollista olla mukana anonyymisti, joten se soveltuu myös välineeksi ns. kynnystä madaltavaan toimintaan. Discordin ymmärtäminen avaa ikkunan nuorten ja nuorten aikuisten maailmaan.

Koulutuksessa tutustutaan ja opetellaan käyttämään Discord-sovellusta. Koulutuksen aikana opetellaan sovelluksen käyttöä eri laitteilla (selainversio, mobiilisovellus ja työpöytäsovellus), sovelluksen perusnäkymän eri osia, sovellukseen liittyvää erityissanastoa, palveluun luotavan Discord-palvelimen eri osien ja sen sisällä olevien toimintojen käyttöä, asetusten muuttamista sekä roolien luomista.

Koulutuksessa saat käytännön vinkkejä, miten sovellusta voi hyödyntää apuna kasvatustyössä; niin vapaa-ajan toiminnoissa kuin myös oppimisympäristönä. Koulutuksessa nostetaan esille asioita, joita on hyvä ottaa huomioon kun Discordia käytetään ryhmätoiminnoissa (esimerkiksi tietoturvaan ja -suojaan liittyvät asiat).

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti niille, joille Discordin alkeet ovat tuttuja (tunnukset on olemassa ja osaa kirjautua palveluun). Koulutus toteutetaan etänä Discord-ympäristössä (tarvittaessa käytetään Teams-sovellusta).

Koulutuksen tavoitteet

  • Hallitsee koulutuksen jälkeen Discord-sovelluksen käytön

  • Tietää Discord-sovelluksen eri käyttömuodot (yksityisviestittely, palvelimet) sekä Discord-palvelinten tarjoamat ominaisuudet ja mahdollisuudet

  • Tuntee Discord-sovelluksen asetukset ja osaa niitä tarvittaessa muuttaa suunniteltuun toimintaan sopivaksi (esim. erilaisten roolien asettaminen)

  • Saa käytännön ideoita ja vinkkejä, millä tavoin Discord-sovellusta voi hyödyntää kasvatus- ja opetustyössä ja voi ottaa niitä käyttöön omassa työssään

Kouluttaja

Yhteisöpedagogi (AMK), koulutussuunnittelija ja kouluttaja Minna Koirikivi.

Koulutuksen hinta

190 € / hlö. Hinta sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit.

Kahden koulutuspäivän ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23 € /hlö tai täysihoito 2hh 75 € /hlö tai 1hh 105 € /hlö.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset 13.4.2021 mennessä Ilmoittaudu-linkin kautta.

Koulutus toteutuu, kun riittävästi osallistujia on ilmoittautunut mukaan. Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Mikäli vähimmäismäärä ei ole 13.4.2021 mennessä täyttynyt, koulutus perutaan. Kurssin perumisesta ilmoitetaan sähköpostitse.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätietoja

  • Koulutussuunnittelija, kouluttaja Minna Koirikivi, minna.koirikivi@rko.fi, 044 7439 993
  • Koulutussuunnittelija Mika Pajala, mika.pajala@rko.fi, 050 4691 891

Tulossa:

Sirkuskurssi 8–10-vuotiaille

Tutustu hauskalla tavalla sirkustaitojen perusteisiin Raudaskylän Kristillisellä Opistolla, Ylivieskassa! Pääset kokeilemaan tasapainopalloa, yksipyöräistä, rolabolaa eli tasapainolautaa, jongleerausta eri välineillä, diabolon käsittelyä ja erilaisia pyöriteltäviä nauhoja ja vanteita. Lisäksi teemme hassunhauskoja pellehahmoja.

lue lisää

Sirkuskurssi 5–7-vuotiaille

Tutustu hauskalla tavalla sirkustaitojen perusteisiin Raudaskylän Kristillisellä Opistolla, Ylivieskassa! Pääset kokeilemaan tasapainopalloa, yksipyöräistä, rolabolaa eli tasapainolautaa, jongleerausta eri välineillä, diabolon käsittelyä ja erilaisia pyöriteltäviä nauhoja ja vanteita. Lisäksi teemme hassunhauskoja pellehahmoja.

lue lisää

Luontokuvista tarinaksi

Kurssin aikana kuvataan kesäisissä Raudaskylän maisemissa Paavo Hamusen ohjauksessa eri aihealueita luovan luontokuvauksen hengessä sekä opetellaan kuvaesityksen ja kuvallisen tarinan tekemistä.

lue lisää

GAS-menetelmäkoulutus verkossa

GAS-menetelmäkoulutus toteutetaan Kelan koulutussuunnitelman mukaisesti ja siinä käydään läpi GAS-menetelmän perusteita, motivaation merkitystä tavoitteellisessa kuntoutuksessa, tavoitteen laatimisen prosessia sekä moniammatillisen työskentelyn ja haastattelumenetelmien perusteita.

lue lisää

Asiakkaan kunnioittava kohtaaminen

Työ tuntevien ihmisten parissa tuntevana ihmisenä voi haastaa sekä omaa uskallusta että jaksamista kohtaamistilanteissa. Koulutuksessa pääset pohtimaan, miksi asiakkaan kohtaaminen kunnioittavasti ja lämpimästi, ihminen ihmisenä, on olennaista jokaisessa kohtaamistilanteessa.

lue lisää