Raudaskylän lukio - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Raudaskylän lukio

Päivälukio

Raudaskylän lukio on yksi viidestä kansanopistolukiosta. Opetus järjestetään aikuislukion opetussuunnitelman perustein, mikä tarkoittaa vähintään 44 kurssin suorittamista. Kurssitarjotin sisältää kuitenkin n.130 kurssia, mikä takaa hyvät mahdollisuudet valmentautua ylioppilaskirjoituksiin. Raudaskylän lukio sopii myös vieraskielisille, koska meillä voi suorittaa suomi toisena kielenä  -opintoja. Suurin osa kursseista suoritetaan osallistumalla oppitunneille viitenä päivänä viikossa. Voit suorittaa lukion myös osin tai kokonaan etänä. Ylioppilastodistuksen ja lukion päättötodistuksen saa aikuislukiosta aivan kuten nuorisolukiostakin.

Kurssikirjat, asuminen ja ruokailut maksutta

Opiskelija saa maksutta käyttöönsä pakollisten kurssien oppikirjat. Lisäksi on mahdollista asua lukion asuntolassa. Asuminen ja kolme ateriaa päivässä ovat ilmaisia. Kampusalueemme kokoaa yhteen eri-ikäisiä opiskelijoita läheltä ja kaukaa.

Kansainvälisyyttä 

Raudaskylän lukio tarjoaa yksilöllistä ja laadukasta opetusta mukavassa kouluyhteisössä. Laajennamme verkostojamme ja saamme uusia oppimiskokemuksia ja -elämyksiä kansainvälisten projektien ja hankkeiden kautta.

Kestävää kehitystä ja globaalisivistystä

Opetuksemme perustuu kestävän kehityksen arvoihin. Kokonaisvaltainen globaalisivistys sisältyy lukion opetussuunnitelmaan ja koko oppilaitoksen arvopohjaan. Opetus kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön ja maailmankansalaisuuden taitojen kartuttamiseen.Teemapäivien, tapahtumien ja projektiviikkojen avulla tutustut sosiaaliseen, kulttuuriseen, ekologiseen ja taloudelliseen kestävään kehitykseen ja globaaliin maailmaan. 

Musiikkia, tapahtumia ja liikuntaa

Oppilasyhdistyksemme järjestää lukuvuoden aikana monenlaisia tapahtumia ja tempauksia. Olemme useana vuonna olleet mukana Nenäpäivä-kampanjassa, tehneet retkiä messuille ja Helsinkiin Maailma kylässä -festivaaleille.

Raudaskylän opiston ympäristössä on hyvät harjoittelumahdollisuudet liikunnan harrastajille. Liikuntasalivuoroja on käytössä ilta-aikaan ja vapaa-ajantilassa on biljardipöytä, lautapelejä, jalkapallopeli, Xbox ja tietokonenurkka. Musiikin harrastajalle on tarjolla bänditoimintaa. Julkisissa tiloissamme on wlan-yhteys.

Pääsyvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaavat tiedot.

Haku 

Jatkuva haku.

Nettihakulomake sivun oikeassa reunassa.
Hakulomakkeen voit tilata myös puhelimitse infostamme (08) 4276 200.

Lisätietoja:

Apulaisrehtori Sari Ahola-Korpi 050 4400 048
sari.ahola-korpi@rko.fi
 

Miksi Rauski - TOP 5

1. Pienet ryhmät
2. Mukavat opettajat
3. Hyvä ruoka
4. Opiskelun joustavuus
5. Hyvä yhteishenki

 

Kansanopistolukiot

www.kansanopistolukiot.fi

Suomessa on viisi kansanopistoa, joissa on voinut suorittaa lukiotutkinnon vuodesta 1985 alkaen: Itä-Hämeen opisto, Otavan opisto, Portaanpään kristillinen opisto, Raudaskylän Kristillinen Opisto ja Karkun evankelinen opisto. Vuonna 2004 oli näissä kansanopistoissa lukiotutkintoa suorittamassa 512 opiskelijaa. (Kansanopistoyhdistyksen tilasto)


TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna