Raudaskylän kymppiluokat - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Raudaskylän kymppiluokat

Kymppiluokka sopii sinulle, joka haluat korottaa peruskouluarvosanojasi tai haluat vielä miettimisaikaa ennen jatko-opintoihin siirtymistä. Raudaskylän kympillä opiskeluun sisältyy peruskoulu- ja harrastusaineiden sekä elämäntaitokurssien lisäksi työelämään ja toisen asteen oppilaitoksiin tutustumista.

Linjalla voit myös tutustua lukio-opiskeluun ja suorittaa joitakin lukiokursseja.
Opinnot kestävät yhden lukuvuoden. Kymppiluokan todistuksella saat kuusi lisäpistettä toisen asteen yhteishaussa.

”Numerot ovat nousseet, sain lisää itseluottamusta ja vihdoin tunnen itseni hyväksi oppilaaksi” -kymppiluokan opiskelija.

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Se sisältää kursseja seuraavista aihepiireistä:

1. Peruskouluaineet
2. Urasuunnittelu sekä työelämään ja oppilaitoksiin tutustuminen (TET)
3. Harrasteaineet
4. Elämäntaitoaineet
5. Muut valinnaiset kurssit


Vaihtoehtona peruskympille voit suorittaa kymppiluokan myös erilaisilla painotuksilla:

Musakymppi

Musakympillä tutustutaan eri instrumentteihin ja treenataan paljon bändissä soittamista. Kymppiluokan aikana ehtii harrastaa ja tehdä runsaasti musiikkia. Halutessasi voit tutustua musiikkiteknologiaan ja tehdä itselleen demoja.

Duunikymppi

Duunikympin tarkoituksena on yhdistää käytännön työ ja kouluopiskelu. Duunikymppi on työelämään tutustumista oikeissa työtehtävissä eri työpaikoilla. Duunikympillä käytännön työ ja opiskelu kulkevat rintarinnan. Opiskelusta ja sen rytmityksestä työelämän ja kouluaineiden välillä tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma. Duunikympin opinnot on mahdollista tehdä myös kokonaan työelämään tutustumisena.

Hoivakymppi

Hoivakympillä haetaan valmiuksia lähihoitajan, lastenohjaajan tai muuhun hoiva-alan koulutukseen. Opiskelussa tärkeällä sijalla ovat arvosanakorotukset. Niiden lisäksi vuoden aikana tutustutaan hoito-ja hoivatyöhön ja suoritetaan alaan liittyviä opintoja, mm. lääkelaskuja, terveystietoa, kehityspsykologiaa ja hygieniapassi. Hoivakympin aikana työelämään tutustumisjaksot suoritetaan alaan liittyvissä työpaikoissa. Hoivakymppiä on suunniteltu yhteistyössä Ylivieskan lähihoitajakoulutuksen kanssa.
Hoivakympin aikana opiskelija voi miettiä soveltuvuuttaan sosiaali- ja terveydenhoitoalalle ja parantaa valmiuksiaan koulutukseen pääsemiseen.

Koodikymppi

Jos haluat tutustua tekniikan alaan, Koodikympillä pääset opettelemaan koodauksen perusteita sekä tutustumaan robotiikkaan ja pelisuunnitteluun – ja soveltamaan koodia myös käytäntöön. Et tarvitse aiempaa kokemusta ohjelmoinnista.

Lukiokymppi

Lukiokymppi antaa valmiuksia lukion suorittamiseen. Opinnot painottuvat keskeisiin lukuaineisiin, joissa voit vahvistaa taitojasi ennen varsinaisia lukio-opintoja. Lukiokympin aikana voit suorittaa jo lukion kursseja, jotka hyväksi luetaan tulevissa lukio-opinnoissa.

Pääsyvaatimukset

Voit hakea kymppiluokalle, jos olet saanut peruskoulun päättötodistuksen kuluvan tai edellisen vuoden keväältä.

Kustannukset

Opetus, oppikirjat ja opiskelutarvikkeet ovat kymppiluokalla maksuttomia. Lisäksi on mahdollista asua maksutta opiston asuntolassa. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas. Lisäksi opistolla asuvat saavat aamupalan ja päivällisen maksutta.

Haku

Kymppiluokan yhteishaku 23.2.–23.3.2021 osoitteessa opintopolku.fi.

Hakuajan jälkeen kannattaa kysyä vapaita opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Lisätietoja

Apulaisrehtori Sari Ahola-Korpi 050 4400 048
Opo Päivi Peltoniemi 050 4095 755