Valitse sivu

Oma suunta ja työpolku löytyi TEAKin avulla

Aatu Salo loistaa asiakaspalvelijana

Raudasmäen TEAK on vuoden 2021 alusta lähtien tarjonnut työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta. Raudasmäen Sosiaalipalvelut Oy ja Raudaskylän Kristillinen Opisto toimivat yhdessä Kelan palvelutuottajana.

Aatu Salo on tullut tapaamaan omaa ohjaajansa, työhönvalmentaja Mirja Kitinojaa, Raudaskylään. Kokkolalaisen nuoren miehen TEAK-kuntoutus on päättymässä, ja on aika sopia seuraavista tavoitteista. Aatu Salo on tyytyväinen kuluneeseen valmennusaikaan.

– Kaikki on mennyt nappiin. Aloitin ensin Raudasmäen Sosiaalipalveluiden järjestämässä Nuotti-valmennuksessa, ja siitä jatkoin TEAK-kuntoutukseen. Nämä yhdessä ovat olleet erittäin positiivinen kokemus minulle, Aatu Salo hymyilee.

Aatu Salo suoritti kaksoistutkinnon vuonna 2016 ja sai yo-merkonomin todistuksen. Sen jälkeen Salo on ollut eri mittaisissa jaksoissa töissä ja työttömänä. Oman työtulevaisuuden suunta on ollut etsinnässä, ja tähän pohdintaan toivat tuen ja avun Nuotti-valmennus ja sen jälkeen TEAK kuntoutus.

TEAK-kuntoutuksen alkumetreistä lähtien Aatu Salo on ollut itse hyvin aktiivinen; hakenut työkokeilupaikkoja, tehnyt työhakemuksia ja hoitanut asioitaan rohkeasti. Kun työhönvalmentaja Raija Tikkanen vinkkasi työkokeilupaikkaa Kirpputori Aikakoneesta Kokkolasta, Aatu tarttui ideaan heti.

– Aloitin 16. elokuuta TEAKissa, seuraavana päivänä laitoin hakemuksen Aikakoneeseen ja sain vastauksen heti. 20. elokuuta kävin haastattelussa siellä ja pääsin työkokeiluun, Aatu Salo kertoo.

Sekä työnantaja että työntekijä ovat tyytyväisiä. Yhteistyö on ollut sujuvaa ja Aatu on otettu hyvin vastaan työyhteisössä. Työvalmentaja Mirja Kitinoja kertoo, että työnantaja ilahtui ja yllättyi nuoren työkokeilijan nopeasta oppimiskyvystä ja motivaatiosta.

– Aatu oppi vuorokaudessa kassajärjestelmät ja hän on luontainen asiakaspalvelija. Hänen asenteensa on loistava, aina ihmisen kohtaava, Kitinoja kuvailee.

Tammikuun alussa Salo allekirjoitti toistaiseksi voimassa olevan työsopimuksen ja on siitä lähtien työskennellyt palkkatuella Kirpputori Aikakoneessa.
TEAK kuntoutuksen ja työkokeilun aikana Aatu Salo on opetellut tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja hakemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Viime vuosien aikana on löytynyt tasapaino ja ymmärrys autismin kirjon diagnoosin kanssa. Paineensietokyky on vahvistunut, ja erilaisista haasteista Aatu kokee selviytyvänsä paljon aiempaa paremmin. Työkokeilun aikana on vahvistunut kokemus siitä, että ihmisläheinen asiakaspalvelutyö ja kaupan ala ovat Aatun juttu.

TUOREIMMAT UUTISET OPISTOLTA: