Valitse sivu

Raudaskylän kymppiluokka

Kymppiluokka sopii sinulle, joka haluat korottaa peruskouluarvosanojasi tai haluat vielä miettimisaikaa ennen jatko-opintoihin siirtymistä.

Raudaskylän kympillä opiskeluun sisältyy peruskoulu- ja harrastusaineiden sekä elämäntaitokurssien lisäksi työelämään ja toisen asteen oppilaitoksiin tutustumista. Opinnot kestävät yhden lukuvuoden.

Linjalla voit myös tutustua lukio-opiskeluun ja suorittaa joitakin lukiokursseja.

”Numerot ovat nousseet, sain lisää itseluottamusta ja vihdoin tunnen itseni hyväksi oppilaaksi” Kymppiluokan opiskelija.

Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Se sisältää kursseja seuraavista aihepiireistä:

  1. Peruskouluaineet
  2. Urasuunnittelu sekä työelämään ja oppilaitoksiin tutustuminen (TET)
  3. Harrasteaineet
  4. Elämäntaitoaineet
  5. Muut valinnaiset kurssit

Kymppiluokan perusopintojen lisäksi voit valita myös erilaisia lisäopintoja:

Musakymppi

Musakympillä tutustutaan eri instrumentteihin ja treenataan paljon bändissä soittamista. Kymppiluokan aikana ehtii harrastaa ja tehdä runsaasti musiikkia. Halutessasi voit tutustua musiikkiteknologiaan ja tehdä itselleen demoja.

Duunikymppi

Duunikympin tarkoituksena on yhdistää käytännön työ ja kouluopiskelu. Se on työelämään tutustumista oikeissa työtehtävissä eri työpaikoilla. Opiskelusta ja sen rytmityksestä työelämän ja kouluaineiden välillä tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma. Duunikympin opinnot on mahdollista tehdä myös kokonaan työelämään tutustumisena.

Hoivakymppi

Hoivakympillä haetaan valmiuksia mm. lähihoitajan ja lastenohjaajan koulutukseen. Lisäksi tutustutaan hoito-ja hoivatyön ammatteihin ja opiskellaan alaan liittyviä asioita, mm. lääkelaskuja, terveystietoa, kehityspsykologiaa ja hygieniapassi. Työelämään tutustumisjaksot suositellaan suoritettavaksi alan työpaikoissa. Hoivakympin aikana opiskelija voi miettiä soveltuvuuttaan sosiaali- ja terveydenhoitoalalle ja parantaa valmiuksiaan koulutukseen pääsemiseen.

Koodikymppi

Koodikympillä pääsee tutustumaan tekniikan alaan, opiskelemaan koodauksen perusteita sekä kokeilemaan robotiikkaa ja pelisuunnittelua – ja soveltamaan koodia myös käytäntöön. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita.

Lukiokymppi

Lukiokympin aikana voi kokeilla lukio-opintoja ja saada lisävalmiuksia niihin. Lukiokympin aikana voi suorittaa lukion kursseja, jotka hyväksiluetaan tulevissa lukio-opinnoissa.

Pääsyvaatimukset

Kymppiluokalle voi hakea, kun on saanut peruskoulun päättötodistuksen kuluvan tai edellisen vuoden keväällä.

Kustannukset

Opetus, oppikirjat, opiskelutarvikkeet ja asuntolapaikka ovat maksuttomia. Kaikille opiskelijoille tarjotaan koulupäivinä lounas. Opistolla asuvat saavat lisäksi aamupalan ja päivällisen maksutta.

Haku

Kymppiluokan yhteishaku 23.2.– 7.4.2021 osoitteessa opintopolku.fi.

Hakuajan jälkeen kannattaa kysyä vapaita opiskelupaikkoja suoraan oppilaitoksesta.

Lisätietoja:

Sari Ahola-Korpi
apulaisrehtori

  • P. 050 4400 048
  • sari.ahola-korpi@rko.fi

Päivi Peltoniemi
opo

  • P. 050 4095 755
  • paivi.peltoniemi@rko.fi

Esite:

Opinto-opas:

Raudaskylän kymppiluokka somessa