Aikuisten digitaito - Raudaskylän Kristillinen Opisto
Hankkeet > Käynnissä olevat hankkeet > AIKUISTEN DIGITAIDOT

Aikuisten digitaidot


Mikä Aikuisten digitaidot -hanke?

Aikuisten digitaidot on Opetushallituksen rahoittama vapaan sivistystyön kehittämishanke vuosille 2019–2020. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat maahanmuuttajat, osatyökykyiset pitkäaikaistyöttömät, uudelleen kouluttautuvat aikuisopiskelijat sekä järjestöjen kautta ikäihmiset. Tavoitteena on työelämävalmiuksien parantaminen ja kansalaistaitojen vahvistaminen.Opintojen sisällöissä korostuvat perusdigitaidot sekä työelämän ja arkielämän digitaidot. Opinnot henkilökohtaistetaan, joten jokaiselle löytyy oma yksilöllinen koulutuspolku. Koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia, kaikille avoimia matalan kynnyksen toimintana toteutettavia.
 

Aikuisten digitaidot -hanke järjestää monipuolista digitoimintaa:

Digiluuri päivystää ja tarjoaa digitukea

Matalan kynnyksen digineuvontaa puhelimitse. Lue lisää >>>
 

Kehitä digiosaamistasi ja tilaa koulutus meiltä

Järjestöjen ja yhteisöjen on mahdollista tilata työpaja-tyyppinen koulutus jäsenilleen ja asiakkailleen. Tarjoamme työpajoja muutamasta tunnista useampien kokoontumiskertojen kokonaisuuksiin. Olemme tehneet yhteistyötä jo useiden vapaaehtoisjärjestöjen, yhdistysten, työllistämispalveluiden sekä kuntien ja kirjastojen kanssa.

Työpajoissa annetaan opastusta mobiililaitteiden (älypuhelimet ja tablet-tietokoneet) ja tietokoneiden käyttöön. Pajoissa tutustutaan oman laitteen käyttöön ohjelmien asentamisesta niiden monipuoliseen hyödyntämiseen saakka. Opastusta tarjotaan mm. sähköposti- ja käyttäjätunnusten luomiseen, eri viranomaisten sähköisten palveluiden käyttöön, tietoturvaan sekä sosiaaliseen mediaan liittyen.

Myös etänä toteutettavat koulutukset (esimerkiksi Teams- tai jollain muulla digitaalisella alustalla) ovat mahdollisia.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä mielenkiintoinen ja innostava koulutus sinulle ja ryhmällesi!

 

Vapaaehtoiseksi digituutoriksi

Digituutori on vapaaehtoinen vertaisohjaaja, joka auttaa ja neuvoo muita tietokoneiden, älylaitteiden ja internetin peruskäytössä. Digituutorilla on tietokoneen ja älylaitteiden perusasiat hallussa ja taito surffailla Internetissä. Sen lisäksi digiopas on kiinnostunut auttamaan muita ihmisiä.

Digituutorin ei tarvitse osata kaikkea, tai olla opettaja tai asiantuntija. Riittää, että on halua opastaa ja auttaa toisia. Myös uuden oppiminen ja ihmisten kanssa toimeen tuleminen auttavat digituutoria ”työssään”. Iällä tai taustalla ei ole väliä.

Digiopas saa perehdytyksen, joka antaa eväitä toimia digituutorina tai digioppaana. Perehdytyksessä käydään läpi perusasioita ja kartoitetaan osaamistasoa. Tarvittaessa päivitetään ja vahvistetaan tietotaitoja.

Jos olet kiinnostunut toimimaan digitutorina järjestössäsi tai mukana vapaaehtoisena Aikuisten digitaidot -hankkeen ohjaushetkissä, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Onko sinulla idea? - edistetään yhteisvoimin digitaitoja!

Onko sinulla pyörinyt mielessä ideaa teemapäivästä, pop up -kiertueesta tai muusta tapahtumasta, jonka kautta haluaisit edistää ihmisten digi- ja sometaitoja ja/tai teknologista osaamista? Ota rohkeasti yhteyttä ja ideoidaan yhdessä positiivinen, matalakynnyksinen ja oppimiseen innostava digitapahtuma!


Lisätietoa

Projektipäällikkö Minna Koirikivi
minna.koirikivi@rko.fi
p. 044 743 9993
Käytössä: WhatsApp, Telegram