Majakan pakopeli

Majakka-hanke on valmistanut maahanmuuttoteemaisen pakopelin. Pelin osallistujan tehtävänä on luoda hyvä ja onnellinen elämä uudessa maassa, jonka kieltä ja ihmisiä hän ei tunne. Pelaajien tulee selvittää koodeja eri lukkoihin ja ratkaista tehtävä matkalaukkuun pakattujen vinkkien avulla. Peliaika on yksi tunti.

Majakka-hankkeen yhtenä tavoitteena on maahanmuuttajien ja kantaväestön keskinäisen ymmärryksen lisääminen. Pakopelin ideana onkin, että pelaaja joutuu asettumaan sellaisen maahanmuuttajan asemaan, joka ei tunne uuden maansa kieltä tai ihmisiä. Tällainen kokemus on tuttu niin opiskelijavaihtoon menevälle, työnsä puolesta ulkomaille muuttavalle kuin turvapaikanhakijallekin.

Peli on tarkoitettu aikuisille ja nuorille aikuisille, esimerkiksi lukiossa tai ammattiopistossa opiskeleville, työssään maahanmuuttajia tapaaville tai kuntien päättäjille. Lisäksi pelaajina voivat olla erilaisten tapahtumien vierailijat. Suositeltu ryhmäkoko on 3-6 henkilöä.

Pakopelin voi varata Majakan työntekijöiltä, jotka myös kouluttavat toimijoita pelin operointiin. Hankkeen toiminta-alueella, Oulun eteläisen alueen kunnissa, pakopelikoulutus ja pelin käyttö on maksutonta. Peli mahtuu matkalaukkuun ja pieneen kangaskassiin, joten se on kuljetettavissa eri paikkoihin. Pelaaminen onnistuu pienessäkin huoneessa. Pelin mukana kulkevat ohjeet pelin kulusta ja pelin pakkaamisesta uusia pelaajia varten.

Yhteydenotot:

  • Sofia Sääskilahti, etunimi.sukunimi@rko.fi, p. 050 5975 289

Lisätietoja:

Sofia Sääskilahti
projektipäällikkö 

  • P. 050 5975 289
  • sofia.saaskilahti@rko.fi

Marjo Rautaoja
hanketyöntekijä 

  • P. 050 5975 288
  • marjo.rautaoja@rko.fi

Esite: