Flow-Flow admin info: Please choose stream layout on options page.

MAJAKKA — maahanmuuttajat kanssamme

2018–2021

Majakka — maahanmuuttajat kanssamme on STEAn rahoittama kehittämishanke, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajien työelämäosallisuutta. Tavoitteen saavuttamiseksi Majakka luo uusia toimintamalleja maahanmuuttajatyöhön yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat maahanmuuttajat, viranomaistoimijat, yritykset, kunnat ja kuntayhtymät, työllistämis- ja maahanmuuttajaverkostot, oppilaitokset, hankkeet sekä yhdistykset ja vapaaehtoistoimijat.

Majakan toimintamuotoja ovat maahanmuuttajille suunnattujen palveluiden kehittäminen, maahanmuuttajien työelämävalmiuksien parantaminen ja työllistymisen esteiden purkaminen. Lisäksi teemme näkyväksi alueen kansainvälistä osaamista, kehitämme uudenlaista vapaaehtoistoimintaa sekä luomme mahdollisuuksia valtaväestön ja maahanmuuttajien kohtaamisille. Toimintamuotojamme ovat myös ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat sekä alueellinen vaikuttamis- ja verkostotyö.

Majakka-hankkeen välittömiä kohderyhmiä ovat Oulun eteläisen alueen maahanmuuttajat sekä alueen yritysten, yhdistysten, kuntien ja kaupunkien henkilöstö. Välillisenä kohderyhmänä on alueen väestö.

Maahanmuuttaja:

 • Etkö löydä tarvitsemiasi palveluita?
 • Etsitkö apua työnhakuun? Tarvitsetko ohjausta ja neuvontaa työhakemuksen ja CV:n tekemiseen?
 • Haluatko mukaan vapaaehtoistyöhön?
 • Haluatko oppia lisää suomen kieltä? Tai haluatko löytää itsellesi opiskelupaikan?
 • Onko sinulla jo koulutus tai osaamista, mutta et tiedä, onko siitä mitään hyötyä sinulle Suomessa?

Majakka-hankkeen työntekijät auttavat sinua oikeiden palvelujen löytämisessä ja yksilöllisen, työelämään johtavan polun suunnittelussa. Ota meihin yhteyttä ja sovi aika alkukeskusteluun.

Katso tästä työnhakulinkkejä 

Majakan pakopeli

Majakka on valmistanut maahanmuuttoteemaisen pakopelin. Pelin osallistujan tehtävänä on luoda hyvä ja onnellinen elämä uudessa maassa, jonka kieltä ja ihmisiä hän ei tunne. Pelaajien tulee selvittää koodeja eri lukkoihin ja ratkaista tehtävä matkalaukkuun pakattujen vinkkien avulla. Peliaika on yksi tunti.

Tutustu Pakopeliin tarkemmin tästä!

MajakkaLuuri

Hei sinä, joka kohtaat työssäsi maahanmuuttajia tai työllistät heitä! MajakkaLuuriin soittamalla saat neuvontaa maahanmuuttajan koulutus- ja työelämäpolkuun liittyvissä erityiskysymyksissä. Majakan työntekijät tuntevat mm. alueen kotoutumis- ja kielikoulutukset, jatkokoulutusmahdollisuudet sekä työllistymistä tukevat palvelut. Neuvoa saa turvapaikanhakijan, kotoutumisajalla olevan sekä sen ylittäneen asiakkaan ohjaamiseen. Jos emme osaa heti vastata kysymykseesi, otamme asiasta selvää. Soitellaan!

 • P. 050 360 8272 ma–pe klo 9–15
  (Huomioithan, että soitamme takaisin eri numerosta.)

Lisätietoja:

Sofia Sääskilahti
projektipäällikkö 

 • P. 050 5975 289
 • sofia.saaskilahti@rko.fi

Marjo Rautaoja
hanketyöntekijä 

 • P. 050 5975 288
 • marjo.rautaoja@rko.fi

Esite:

Majakka somessa